Eerste kievitsei van de vereniging

slatman2web.1Door de fam. Slatman is het eerste kievitstei van de vereniging gevonden op zondag 15 maart omstreeks 11.00uur in de Buurtschap De Meene. Ook nu is weer een nestje me 2 eieren.

 

Meer nesten gevonden!

Vanaf de melding van het eerste kievitsei van de Gemeente Hardenberg regende het meldingen van gevonden nesten.  

Zo melde Minus Schonewille het eerste ei van de vereniging , een nestje met 3 eieren in De Krim. Piet de Ruiter melde een nestje met 1 ei in Holthone. Daarna vond onze voorzitter Henk Spijkerman  nog een nestje  met 1 ei in Dedemsvaart.

Zo melde Hans Gons: “hoewel we er bijna zeker van waren vandaag ons eerste kievitsei te vinden is dat niet gelukt; misschien ook wel omdat door de mist het zicht heel slecht was en er weinig te observeren was. Toch veel speelnesten gevonden dus het komt er aan. Wel op 2 plaatsen grutto’s gezien; eenmaal alleen gehoord (door de mist) en op de Verlengde Kerkweg zagen we 3 grutto’s aan het foerageren”.

Eerste kievitsei van de Gemeente Hardenberg

eerste kievvitsei 2014 010.webeerste kievvitsei 2014 014.webVrijdag 14 maart, is op een perceel maisland aan de Kloosterdijk in Sibculo het eerste kievitsei van de gemeente Hardenberg gevonden.  Jan Brunsman en zijn dochter Linda vonden omstreeks 12.30 uur het ei. Het ging om een nest met 2 eieren. Het ei is beoordeeld op echtheid en gecontroleerd door Henk Spijkerman, provinciaal contactpersoon van Landschap Overijssel. 

De vinder(s) zijn aangesloten als vrijwilliger bij Weidevogelbescherming Sibculo e.o. Deze vrijwilligerswerkgroep helpt agrariërs met de bescherming van weidevogelnesten. De inzet bij de bescherming van nesten met de hulp van vrijwilligers is noodzakelijk om de weidevogelnesten te behouden en daarmee de weidevogels.

 

 

 

 

Eerste kievitsei van Overijssel

1e kievitsei 2014.3.web

Vandaag 10 maart 2014,  is op een perceel grasland in IJsselmuiden aan de Middenweg het eerste kievitsei  van de Provincie Overijssel gevonden. De heer Gerrit v.d. Vegt vond omstreeks 10.30 uur  het eerste ei.  Het nestje is gecontroleerd op juistheid door Herman Jansma (SBNL) en Henk Spijkerman (Landschap Overijssel).

De vinder is aangesloten bij “Weidevogelbescherming Genemuiden” .

 

 

Eerste kievitsei 2014 gevonden!

Eerste kievitsei van 2014 gevonden

Woensdag 5 maart is in de gemeente Zaltbommel in de provincie Gelderland het eerste kievitsei van 2014 gevonden. Deze vondst is om 12.29 uur gemeld bij Landschapsbeheer Nederland. Landschapsbeheer Nederland heeft het ei gecontroleerd en vastgesteld dat het een vers ei is. Dankzij het zachte weer, is het eerste ei vroeg in het voorjaar gevonden. In de afgelopen zes jaar werd het eerste ei alleen in 2008 eerder gevonden, namelijk op 3 maart.

De vinder is Antoinette Thole uit Nederhemert, lid van weidevogelbeschermingsgroep De Capreton en aangesloten bij Landschapsbeheer Nederland. Ze vond het kievitsei vandaag op een perceel met maïsstoppels in de gemeente Zaltbommel.

http://www.landschapsbeheer.nl/nieuws/nieuwsberichten/artikel/eerste-kievitsei-van-2014-gevonden/481