We gaan op 26 mei het Vlinderommetje wandelen. Ga je mee ?

Naast de twee langeafstandswandelingen willen we nu ook kijken of er belangstelling is voor de wat korte tochten. De eerste was een succes.  Een mooie wandeling bij Havelte, maar deze van zondagmorgen 26 mei mag er ook zijn.   Zeven kilometer wandelplezier rondom het mooie dorp Zuidwolde: het Vlinderommetje.

Infopaneel in de vlindertuin Zuidwolde

In november 2018 vertelde Joop Verburg, voorzitter van de natuurvereniging Zuidwolde, in zijn diapresentatie over het ontstaan van het Vlinderommetje. Deze wandelroute begint bij de Vlindertuin aan de rand van Zuidwolde en gaat via een ecologisch beheerd landschapspark naar kleinschalig weide- en bosgebied. Vervolgens door het historische essenlandschap van Steenbergen naar het Faliebergbos en weer terug naar de vlindertuin. Juist in deze tijd zul je je verbazen over de rijkdom aan planten en vlinders langs de route. Je moet je wel aanmelden als je mee wilt. Dan kan via de mail bij Auke: aukevandermeulen@xs4all.nl  Je krijgt dan meer informatie.

Website over deze wandeling.