Jan Altena wint vrijwilligersprijs

Tijdens de Weidevogelavond van Landschap Overijssel heeft Jan Altena, lid van Weidevogelbescherming Avereest de Vrijwilligersprijs Weidevogelbescherming 2012 ontvangen. Als beschermer kwam hij via Landschap Overijssel in contact met een al even fanatieke weidevogelvereniging.
Hij helpt daar overal waar nodig en draagt bij door zijn originele kijk op dingen. De vereniging biedt hem een mooi platform zijn artistieke en creatieve vermogens voor de weidevogels in te zetten. Echter, ook privé verspreid hij zijn passie, door bijvoorbeeld de kleinkinderen mee het veld in te nemen.

De prijswinnaar helpt mee met de jaarlijkse weidevogelexcursie van Landschap Overijssel en ondersteunt het project ‘Hulp voor de Wulp’ bij Rouveen. Hij heeft de afgelopen jaren twee wanddoeken met landschappen met weidevogels geschilderd voor zijn vereniging, maakte plakboeken over weidevogels en over de vereniging, schildert vogels, prepareerde tientallen weidevogeleieren voor demonstratie, maakte kunstnesten en werkte aan maquettes. Daarnaast doet Altena veel aan voorlichting en is hij actief op scholen.

De prijs bestaat uit een wisselbokaal en een blijvend cadeau.vrijw.prijs 2012 exc.jub 2012 005 jan en ria.web