Werkbezoek

wethouder op bezoek 2014 006.webVanmiddag hebben Wethouder Jannes Janssen en Henk Huesinkveld, als medewerker van het landelijk gebied een werkbezoek gebracht aan onze vereniging. Hiervoor zijn we naar een uitgestrekt akkerbouw gebied geweest op de grens van de Gemeente Hardenberg en Ommen. Alvorens het veld in te gaan werden er eerst officiële handelingen verricht.

Twee leden, Jan Brunsman en zijn dochter Linda, van onze collega vereniging Sibculo, die het eerste kievitsei van de Gemeente Hardenberg hadden gevonden hebben hiervoor een enveloppe overhandigd gekregen.

Daarna was onze voorzitter, Henk Spijkerman,  aan de beurt. wethouder op bezoek 2014 011.webHet was de Wethouder niet ontgaan dat onze vereniging dit jaar 20 jaar bestaat. Als waardering hiervoor heeft de vereniging een financiële bijdrage ontvangen.

Het vinden van de nesten van weidevogels is belangrijk, maar even belangrijk is de nazorg. wethouder op bezoek 2014 014.web                  Het controleren van de nesten en kijken of er kuikens in het veld zijn.

020De eerste kievitskuikens zijn zo ongeveer 2 weken oud en deze lieten zich dan ook bewonderen.  Na dit prachtige schouwspel is op een ander perceel een bezoek gebracht aan enkele nesten. Hierbij hebben Johan Slatman en Franklin ter Horst de heren vertelt over de nesten, het controleren en wat er in de achtergebleven nesten te zien is.wethouder op bezoek 2014 025.web