Eerste kievitsei van Hardenberg gevonden

eerste-ei-hbergZaterdag 11 maart 2017 is op oud maisland in Dedemsvaart het eerste kievitsei van de gemeente Hardenberg gevonden. Franklin ter Horst vond het nest met één ei. Dit is twee dagen nadat het eerste  ei van Nederland in Utrecht gevonden werd en één dag nadat het eerste ei van Overijssel gevonden werd in Genemuiden. Het nest wordt nu beschermd tijdens de komende werkzaamheden op het land.

Het ei werd om 10.59 uur gemeld bij de voorzitter van Weidevogelbescherming “AVEREEST” en is door haar  gecontroleerd. Hierbij is vastgesteld dat het om een vers kievitsei gaat. Met de vondst van het eerste kievitsei is het weidevogelseizoen voor de vrijwilligers van de vereniging begonnen..

Vrijwilligers trekken tot half juni het land in om op percelen waar landbewerkingen plaats gaan vinden nesten te zoeken en deze in samenwerking met boeren te beschermen.