Weidevogelsbeschermers van start!

Maandagavond was de startavond voor de vrijwilligers van Weidevogelbescherming “AVEREEST”.  Ondanks de kou zijn de eerste kieviten alweer  gezien. Tijdens deze vergadering  zijn de vrijwilligers weer bijgepraat voor het seizoen 2018 door voorzitter Janny  Spijkerman.  Peter van de Brandhof van Landschap Overijssel heeft het predatie onderzoek toegelicht en heeft uitleg gegeven over het invoeren van de gegevens in de database  www.boerenlandvogels.nl  Hierin worden alle gegevens van de gevonden nesten opgeslagen.

Predatie onderzoek
Het predatie onderzoek is uitgevoerd  in delen van Overijssel. Hieruit is naar voren gekomen dat de vos één van de grootste predatoren is. Met de uitslag van dit rapport gaat de Provincie Overijssel dit probleem oppakken.

Door de voorzitter is het éérste exemplaar van het jaarverslag 2017 aangeboden aan Peter van de Brandhof. Het jaarverslag is te lezen op deze website.

De vergunningen zijn weer geregeld en de vrijwillige weidevogelbeschermers kunnen het land weer in om de nesten te beschermen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Janny Spijkerman 06-54224769

 

https://www.hardenberg.nu/nieuws/regio/529124/vogelbeschermers-gaan-land-op.html

Dedemsvaart in Vogelvlucht