Eerste kievitsei van Hardenberg en van de vereniging

Maandag 11 maart; net zoals voorgaande jaren hadden Franklin ter Horst, Dries de Bruin en Ferdinand Redder afgesproken om weer op pad te gaan om kievitsnesten te gaan zoeken. De weersomstandigheden speelden niet mee. Onstuimig weer met regen, sneeuw en stormbuien. Maar na telefonisch contact melde Fredinand zich af, jammer hij had graag meegegaan. Na overleg tussen Franklin en Dries hadden die afgesproken, na het raadplegen van het weerbericht, s’middags toch maar even het land in te gaan.

Niet dat het ’s middags beter was! Achter de schuur bij agragier Tabbert eerst maar eens even geobserveerd met de verrekijker. Er werden 2 paartjes kieviten gespot! Het land op gelopen en na zo’n 15 minuten begon het te regenen en te sneeuwen en de storm trok ook aan. Maar, zichzelf geen mietjes te noemen werd er besloten verder te zoeken. Bijna helemaal doorweekt hebben ze het nest gevonden. “Het eerste kievitsnest van Hardenberg” en van onze vereniging. Dit alles speelde zich zo tussen half twee en twee uur af die middag.

Zoals bij de vereniging gebruikelijk is werd deze vondst bij voorzitter Janny Spijkerman gemeld. Met de vondst van het eerste kievitsei is het weidevogel seizoen nu ook voor de vrijwillige weidevogelbeschermers van Weidevogelbescherming “AVEREEST” echt begonnen! Vrijwilligers trekken vanaf nu tot half juni het land in om op percelen waar landbouwbewerkingen plaats vinden nesten te zoeken en deze in samenwerking met boeren te beschermen.