13 april viering 25 jaar Weidevogelbescherming “AVEREEST”

Zaterdag 13 april waren de vrijwillige weidevogelbeschermers bij elkaar om het 25 jarig bestaan van de vereniging te vieren. Van 16.00 – 17.00 uur was er een officieel gedeelte.  Tijdens deze bijeenkomst werd er terug gekeken op de 25 jaar weidevogelbescherming in de omgeving van Dedemsvaart. Ter gelegenheid hiervan kwamen tientallen (oud) weidevogelbeschermers en partners bij elkaar om dit zilveren jubileum te vieren.

 

Als verrassing was er voor de voorzitter een rit met een koets naar de feestlocatie geregeld.

Voor voorzitter Janny Spijkerman was er nog een speciaal cadeau van Landschap Overijssel. Als dank voor haar inzet en die van haar man Henk (overleden op 1-1-2015), kreeg ze een mini-bankje dat symbool staat voor een grotere bank die ergens  een mooi plekje krijgt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze voorzitter Spijkerman liet  de verschillende activiteiten van de afgelopen jaren de revue passeren. Aansluitend vertelde vrijwilliger van het eerste uur Jan Uythof het onstaan de vereniging weer. Hij blikte terug hoe het allemaal begonnen is en wat er zich in de afgelopen jaren allemaal heeft afgespeeld om de vereniging in stand te houden, maar ook bijzondere dingen uit het veld. Maar wat ook ter sprake kwam was dat er veel veranderingen geweest zijn de afgelopen jaren. Zowel in het beschermen, maar ook de predatie e.d. wat soms niet altijd motiverend werkt. Maar ondanks dat is ‘Weidevogelbescherming  prachtig werk om te doen, maar er moet iemand wezen die iets aan deze situatie doet anders hebben we over vijf jaar niets meer,’ aldus Uythof.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wethouder Alwin te Rietstap gaf aan dat biodiversiteit in de   volle breedte aandacht heeft bij de gemeente en beloofde zich met collega overheden en maatschappelijke partners nog dieper over deze specifieke kwestie te buigen. Hij benadrukte echter ook dat het niet in een keer zal lukken om het roer om te gooien. Maar dat heel belangrijk is dat er samenwerking moet zijn tussen alle partijen.

 

 

 

 

 

 

Tot slot feliciteerde Johan Hulsman van collega vereniging “Bezuiden de Vecht” de vereniging en wenste nog veel succes met het weidevogel werk.
Aansluitend aan het officiële gedeelte was er een rondleiding door de “Fellowship of Acoustics “en werd de viering van dit jubileum afgesloten met een gezellig hapje en drankje.

 

 

 

Voorzitter Janny Spijkerman werd door de leden nog bedankt voor haar inzet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het officiële gedeelte was er een rondleiding door ” Fellowship of Acoustics”.

 

https://www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl/news/headline/3943/weidevogelbescherming-avereest-viert-25-jarig-bestaan.html