Wethouder Alwin te Rietstap bezoekt weidevogelbescherming

 


Het weidevogelseizoen is begonnen en dus wordt er ook weer druk op het land gewerkt.  Tijd voor de mensen van de weidevogelbescherming om in actie te komen. Wethouder Alwin te Rietstap van de Gemeente Hardenberg bracht vanmiddag, 25 april, een werkbezoek aan   Weidevogelbescherming Avereest.

De weidevogels in ons land hebben het lastig. Zeker dit droge voorjaar is het erg zorgwekkend. De kievit, grutto en wulp zien we nog wel, maar gaan rap in aantal achteruit. Daarom is het zo belangrijk dat de nesten op de landbouwgronden gezocht en beschermd moeten worden, zodat boeren die aan het werk zijn kunnen zien dat er een nest ligt. Ze kunnen er vervolgens naar handelen door er omheen te rijden of het nest tijdelijk te verplaatsen. Vrijwilligers van de vereniging zijn al weken druk met het lokaliseren van nesten, om die vervolgens met stokken te markeren. Ze lieten de wethouder enkele nesten zien. Het werkbezoek vond plaats in een uitgestrekt akkerlandschap in de buurtschap Ane. Door de wethouder werd aan de vrijwilligers de boodschap meegegeven zich te blijven inzetten voor de bescherming ondanks dat de aantallen teruglopen.

Tijdens dit bezoek werd er ook een waardebon overhandigd aan Dries de Bruin en Franklin ter Horst. Zij waren de vinders van het eerste kievitsei van de gemeente Hardenberg. Door voorzitter Janny Spijkerman kreeg de wethouder het jaarverslag overhandigd.

kijk ook op:

https://www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl/news/headline/3960/wethouder-alwin-te-rietstap-gemeente-hardenberg-vol-lof-over-vrijwilligers.html