Avond over de toekomst van boerenlandvogels op 3 maart met Ben Koks in Vroomshoop.

 

Een ieder die wat heeft met boerenlandvogels is op 3 maart ’s avonds van harte welkom in het theater het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2-4 te Vroomshoop. Op bezoek komt daar Ben Koks, welbekend van monotoring en bescherming van vogels. Aanvankelijk de Grauwe Kiekendief, maar gaandeweg uitgebreid tot alle boerenlandvogels. Mede door toedoen van Ben Koks werden nieuwe beschermingsmaatregelen in het overheidsbeleid opgenomen, zoals natuurbraak, wintervoedselveldjes en vogelakkers.

Maar akkerranden alleen zijn niet genoeg om vogels als patrijs,veldleeuwerik of geelgors te redden. Een verandering van ons landbouwsysteem is nodig, Een doorkijk naar de landbouw van de toekomst komt dus zeker aan de orde. Ook wat we kunnen leren van de ecologie van akkervogels als patrijs, grauwe kiekendief, veldleeuwerik en ortolaan. Ben Koks zal ook aandacht besteden aan zijn onderzoek naar Kiekendieven. Elvira Werkman schreef het boek “De man op de dijk” dat daarover gaat. Zij zal stukjes uit het boek of een gedicht voorlezen en daarmee zorgen voor een gevarieerde avond. De avond begint om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur. In de pauze staat er voor iedereen een drankje klaar. De toegang is geheel gratis.

De avond wordt georganiseerd door Milieuraad Den Ham-Vroomshoop en KNNV, afdeling Vriezenveen,

Nadere informatie: webmaster@vriezenveen.knnv.nl of de site van de KNNV, afdeling Vriezenveen