Late beloning voor vinders eerste kievitsei

 

Op 9 maart werd het eerste kievitsei van de gemeente Hardenberg gevonden door Franklin ter Horst, Dries de Bruin en Ferdinand Redder. Met het vinden van het eerste ei wordt de start van het weidevogelseizoen ingeluid, dat ongeveer tot half juli doorloopt. Het is inmiddels een traditie geworden dat half in het seizoen er een werkbezoek is van de wethouder. Tijdens dit werkbezoek worden de resultaten en bijzonderheden besproken. Maar ook worden hier de aandachtspunten besproken vanuit de weidevogelbeschermers, zodat de gemeente hier haar beleid op aan kan passen.
In de gemeente Hardenberg hebben de weidevogels een belangrijk punt van aandacht, want hier raken de landbouw en natuur elkaar op een belangrijk punt. Door de gemeente wordt onder begeleiding ven Landschap Overijssel en in samenwerking met alle betrokken organisaties gekeken wat er mogelijk is voor de boerenlandvogels, waaronder de weidevogels, om dit te versterken.

Wethouder Alwin te Rietstap geeft aan, dat door de coronapandemie er bij de Gemeente veel zaken zijn uitgesteld, afgelast of op een andere manier uitgevoerd. Dit geld ook voor de vrijwillige weidevogelbescherming. Hij geeft aan deze traditie te waarderen en hoopt dat in 2021 alles weer onder normale omstandigheden zal kunnen plaatsvinden. Een onderdeel van de traditie is een cadeaubon voor de vinder(s) van het eerste ei. Door de wethouder wordt dit gezien als een symbolische bijdrage aan het goede werk van de vrijwilligers.

Daarom “beter laat, dan nooit”, zijn er begin november 3 cadeaubonnen opgestuurd naar Franklin ter Horst om deze te delen met de heren Redder en De Bruin.

Op een ludieke manier hebben de heren dit afgelopen maandag, 23 november, gevierd. Onder het genot van een kopje koffie met een slagroompunt werd er terug geblikt op het afgelopen weidevogelseizoen. En werden er alweer plannen gemaakt voor het weidevogelseizoen 2021.