Terugblik op het begin van seizoen 2021

Franklin ter Horst:

Begin maart zijn we weer met ons groepje begonnen aan het weidevogelseizoen 2021. Ons groepje bestaat uit Dries de Bruin, Hans de Olde , Ferdinand Redder, Jan Jut, Johan Stevens en ikzelf.  Ook dit jaar moeten we ons weer aan de coronaregels houden. Maar desondanks gaan we de nesten van de weidevogels beschermen.

Het was 15 maart en kwam tot de conclusie dat ik nog nooit rond deze tijd van het jaar zo weinig kieviten had gezien. Wij zijn 14 dagen geleden al begonnen met zoeken en nu pas na in totaal 43 kilometer te hebben gelopen de eerste nestjes gevonden. Dat lopen is natuurlijk prima voor onze conditie. Samen een bakkie koffie doen in het veld is ook altijd even gezellig!

Observeren blijkt toch altijd weer het halve werk. De drie gevonden eerste nesten lagen allemaal in de buurt waar we de kieviten hadden zien baltsen.

Inmiddels is het 8 april en hebben we 27 nesten gevonden.