Werkbezoek wethouder Alwin te Rietstap

Wethouder Alwin te Rietstap en Henk Heusinkveld, adviseur ontwikkeling landelijk gebied, hebben een werkbezoek aan onze vereniging gebracht op 29 april.

Voorzitter Teus van den Bout heeft de heren bijgepraat over de voortgang en de ontwikkelingen bij de vereniging en de weidevogelstand in het veld. Verder is er nog het overleg aan de orde geweest over wat er momenteel binnen de gemeente bekeken wordt wat er voor mogelijkheden zijn om de weidevogels te helpen.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben we redelijk geluk gehad.
Er kwam nog een wulp overvliegen die zich luid jodelend liet horen.
Op een perceel was De agrariër was aan het land bewerken en konden we op afstand zien hoe een kievit zijn nest beschermde tegen een een paar kraaien.
Door Dries de Bruin, één van de vrijwilligers van het eerste uur, is door de wethouder bijgepraat over het vinden van zijn wulpennest, dat helaas gepredeerd is, door een kraai. Het was zijn 2e wulpennest in 25 jaar. 
Hans de Olde, de vinder van het eerste kievitsei van de Gemeente is de gebruikelijk cadeaubon op ludieke wijze overhandigd. Op een schop stond een mandje dat gebruikt wordt om nesten te verplaatsen waar de wethouder de bon in kon leggen dit om de 1 1/2 meter afstand te waarborgen.