foto’s

View The Kievit Album

Kievit

De kievit broedt voornamelijk op bouwland of in kort gras.

View The Grutto Album

Grutto

De grutto is een weidevogel waarvan 90% in Nederland broedt

View The Wulp Album

Wulp

De wulp is een grote steltloper (52 cm lang) met een 9 tot 15 cm lange, kromme naar beneden gebogen snavel. Het is de grootste steltloper van West-Europa.

View The Scholekster Album

Scholekster

De scholekster is van oorsprong een strandvogel. Inmiddels is deze vogel het binnenland ingetrokken en komt hier steeds meer voor.

View The Watersnip Album

Watersnip

Het nest van de watersnip bestaat uit een diep kuiltje gevuld met grashalmen en losse bladeren. Bij gevaar vertrouwt hij op zijn schutkleuren en vliegt pas op het allerlaatste moment op. Tijdens deze vlucht vliegt hij zigzaggend weg en wint hij snel hoogte.

View The Tureluur Album

Tureluur

De tureluur wordt steeds zeldzamer in ons gebied. Er zijn de laatste jaren slechts enkele paartjes met jongen waargenomen.

View The Kemphaan Album

Kemphaan

Mannetjes kemphanen komen bij elkaar op een speciale plek, ook wel stoeiplaats genoemd. Daar houden zij een soort schijngevechten tegen elkaar en de vrouwtjes komen daar kijken en paren met een mannetje naar keuze.

View The Visdiefje Album

Visdiefje

De visdief is een vogel uit de familie van de sterns.

View The Kluut Album

Kluut

Door de extreem lange poten en het geheel zwart met witte verenkleed is de kluut in Nederland een opvallende vogel. De kluut is de enige Europese vogel met een duidelijk omhoog gebogen snavel.

View The Vogelkijkhut Album

Vogelkijkhut

een vogelkijkhut op een prachtige lokatie ergens in Nederland

View The Exposities en excursie 2010 Album

Exposities en excursie 2010

Expositie in De Veldschuur en wiedevogelexcursie in Cellemuiden

View The Informatiepaneel Album

Informatiepaneel

Een financiële bijdrage uit het maatschappelijk Fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank heeft het mogelijk gemaakt dat Weidevogelbescherming “AVEREEST” haar informatiepaneel heeft kunnen herplaatsen. Het informatiepaneel dat vanaf 2003 aan de Oostwijk heeft gestaan is deze week verplaatst naar de andere zijde van de Kotermeerstal. De financiële bijdrage, nieuwe perplex voorzetpanelen, beschikbaar gesteld door Landschap Overijssel, een nieuw ontwerp van D&P Media en ondersteuning van medewerkers van de gemeente Hardenberg heeft dit mogelijk gemaakt. Informatie De panelen zijn voorzien van informatie over weidevogels en welke activiteiten de vrijwillige weidevogels beschermers doen.

View The Weidevogelexcursie 2011 Album

Weidevogelexcursie 2011

Weidevogels kijken op een weidevogelboerderij! Op zaterdag 16 april organiseerden Weidevogelbescherming “AVEREEST” en Landschap Overijssel een weidevogelkijkdag bij “Weidevogelboerderij Polderzicht” van de familie Pelleboer in de Mastenbroekerpolder.

View The GPS en weidevogels Album

GPS en weidevogels

In het project Weidevogel en GPS testen we in twee pilotgebieden de mogelijkheden van het gebruik van GPS bij de bescherming van weidevogelnesten. Na het vinden van de nesten gaat het er om de agrariërs of loonwerker te informeren over de aanwezigheid van nesten op het perceel. Door de nesten te markeren met GPS en die gegevens in te voeren in de landelijke database van LBN, kan de agrariërs of loonwerker exact op de hoogte gehouden worden van de aanwezigheid van nesten. Voorafgaand en tijdens de bewerkingen krijgt hij, op de tractor, de actuele situatie door via beeld en geluid.

View The Natuur Album

Natuur

Deze foto's zijn op diverse plaatsen gemaakt door Janny Spijkerman

View The Weidevogelexcursie 2012 Album

Weidevogelexcursie 2012

Weidevogelexcursie en opening weidevogelkijkhut bij Wim van Ittersum