contact

U kunt contact opnemen voor:

Vrijwilliger worden

Voor algemene informatie

Boeken voor een lezing

Donateur worden    

Onze vereniging sponseren        

email: secr.wdv.avereest@hotmail.com

5 Reacties

 1. AvatarHenk en Mo Kuykens

  Wij wonen in Roelofarendsveen, er wordt veel en overal gebouwd. Niu lopen wij met onze hond in het weekend op een bouwterrein, mag niet maar doen het wel. Nou vonden wij een nest met kieviteieren, 3! de kieviten zie je v liegen om het nest te beschermen dus blijven wij daar ver vandaan, maar mogen de bouwwerkzaamheden doorgaan als er nesten zijn? Graag een reactie, dan kunnen wij evt mensen aanspreken en desnoods de gemeente!!! Graag advies!

 2. Avatarjanny (Auteur bericht)

  Beste Henk en Mo Kuykens,
  Vermoedelijk heeft deze kievit altijd op dit land z’n nest gelegd en is het in één keer bouwterrein geworden. Ondanks dat heeft de kievit weer het nest hier gelegd. Wat betreft de werkzaamheden, die kunnen hiervoor niet gestopt worden. De werkzaamheden waren al begonnen voordat de kievit zijn nest heeft gemaakt. Wanneer het bouwterrein zo min mogelijk wordt betreden en het nest niet verstoord wordt zal het nest wel uitkomen. Misschien is het verstandig om bij u in de buurt even contact op te nemen met een Weidevogelbeschermingsgroep. Mocht u die niet kunnen vinden of bereiken neem dan even weer contact op dan zal ik kijken of ik dit regelen.
  Graag hoor ik nog even hoe het verder afgelopen is.
  Met vriendelijke groet,
  Janny Spijkerman
  Weidevogelbescherming “Avereest”

 3. Avatarjurjen vetker

  hallo,

  ik moet voor mijn school een verslag maken over weide beheer, in dit verslag staan een aantal vragen die ik aan een natuur vereniging moet stellen. mijn vraag was of u de volgende vragen voor mij zou willen beantwoorden,

  Wat is het werkgebied van de vereniging?
  Hoeveel leden heeft de vereniging?
  Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van de vereniging?
  Welke pakketten voor agrarisch natuurbeheer kun je aanvragen in het werkgebied?
  Voert de vereniging ook zelf onderhoud uit? Dus is er een werkploeg van leden, die voor derden werkzaamheden uitvoeren?
  Wat is de omzet van de vereniging?
  Heeft de natuurvereniging nog speciale projecten zoals stoken op streekhout of projecten rondom weidevogels of akkervogels?
  Met welke instanties werkt de natuurvereniging samen?

  mvg,

 4. Avatarmarcel tettero

  Beste persrelatie
  Heel graag nodigt het bestuur van de Vogelwerkgroep Geesteren u uit voor de bekendmaking van een zeer belangrijke ontwikkeling in de bescherming van onze kwetsbare weidevogels. We hebben een nieuwe methode gevonden om weidevogels veel beter te beschermen tegen de grote cyclomaaiers maar ook tegen sommige predatoren.
  Dat nieuws willen we graag met u delen op woensdag 17 april om 13.00 uur in Geesteren (Overijssel) tijdens een persconferentie bij de familie Blokhuis aan de Langemaatsweg 3 in Geesteren. Daar laten we precies zien hoe de nieuwe methode werkt. We hebben een videopresentatie gemaakt en laten ervaringsdeskundigen aan het woord. Cabaretier en vogelliefhebber Hans Dorrestijn zal de bijeenkomst bezoeken. Maar ook regionaal en landelijk bekende politici hebben we uitgenodigd voor het persgesprek.
  Zie ook de bijlage.
  Laat u ons even weten of u komt?
  Met vriendelijke groet,
  Marcel Tettero
  info@marceltettero.nl
  06 40231193

 5. AvatarJ.v.d.Koppel

  Op de Eerste Blokweg tussen Slagharen en de Krim zijn twee weilanden, waar een bordje bij staat van jullie vereniging, nu al gemaaid. Waarom maait deze boer zo vroeg in het jaar al, terwijl de weidevogels nog met hun nesten bezig zijn, terwijl hij zo’n bordje bij zijn weiland heeft staan! Lijkt mij heel tegenstrijdig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *