Wandelen langs beek en es

Beekdal van het Andersche DiepEn weer bleek, dat je je niet moet laten beïnvloeden door weersvoorspellingen regenkansen en hoeveelheden verwachte neerslagmillimeters. Het was op deze zondagover het steggeltje uiteindelijk prachtig wandelweer. Lekker fris, prachtige Hollandse luchten met felle opklaringen en een enkele bui. Dertien leden hadden zich opgegeven voor een wandeling van 19 kilometer door een deel van het dal van de Drentsche Aa. Knapzakroute K57 maakt als het ware een lus om het rustieke dorpje Anderen en kruist twee prachtige beekdalen, die van het Andersche diep en van het Scheebroekerloopje. Een prachtige route door een oud cultuur landschap, zoals je dat op veel plekken in ons land niet meer aantreft. In restaurant Auberge St. Hubert in Anderen werd de groep gastvrij ontvangen met koffie en heerlijke vruchtentaart.

nat beekdalMeer info over knapzakroutes in Drenthe.