Eerste match levert prachtige avondwandeling op

Op dinsdagavond 24 april organiseerde de nwg voor 20 vrijwilligers van de Hospices in Hardenberg en Dalfsen een avondexcursie door het mooie Reestdal. Deze activiteit was een vervolg op de Maatschappelijke Beursvloer, die afgelopen winter in Hardenberg plaats vond. Op deze avond werden organisaties, bedrijven en verenigingen in staat gesteld wederzijdse afspraken met elkaar te maken. Dit alles met gesloten beurs. De nwg de Reest sloot met de vrijwilligers van bovengenoemde hospices een leuke match: wij verzorgen een excursie en laten jullie de mooiste plekjes van het Reestdal zien. Als tegenprestatie leek het de vrijwilligers uit Hardenberg en Dalfsen leuk om zaterdagmorgen 8 september de werkgroep landschapbeheer te versterken. Op die dag staat het verwijderen van opslag uit de heideveldjes in de Haardennen op het programma. Dus wandelden Huub Derks en Jan Dijkema met twintig enthousiaste deelnemers op deze prachtige voorjaarsavond vanuit De Wheem richting Meeuwenveen/Takkenhoogte en via het Spookmeertje weer terug. Lang niet iedereen kende het Reestdal, dus verwondering en verbazing over zoveel natuurschoon! Vlak voordat de duisternis in viel was iedereen moe maar voldaan weer terug. Op zaterdag 8 september zien we elkaar weer!

Schotse Hooglander