We zijn weer begonnen!

 

de baggeraars

Zaterdag 11 september. De eerste activiteit van het seizoen voor de werkgroep landschapbeheer. Onder prachtige weersomstandigheden werd er in “De Veentjes” (Haardennen) gewerkt. Hier liggen tientallen oude vervallen veengaten. Maar liefst  zes putten konden worden uitgebaggerd. Bladresten en takken eruit. De stank van moerasgas om je heen. Maar wel erg leuk werk! En na afloop zie je resultaat. Hier dartelen in het komend voorjaar weer kikkers en waterplanten krijgen weer nieuwe kansen! In oktober wordt de opslag er om heen verwijderd. Dan krijgen de poeltjes weer meer licht en wordt het bos alleen boeiender.  De natuurwerkgroep heeft in dit stukje bos inmiddels al zo’n veertig vervallen veengaten in oude glorie hersteld.

Poelen schonen

Meer foto’s