Steenuil gehoord of gezien?

steenuilDe  steenuil  is  ongeveer  22  cm   groot.  Het  is  een  van  de  kleinste  uiltjes  van ons  land  en  daarom  moeilijk  te  vinden maar  overdag  mag  hij  ook graag op  een  schuur  in  de  zon  zitten. Om deze  tijd  roept  het mannetje. Het  steenuiltje  leeft  van muizen, ratten, insecten, meikevers, wormen  maar  ook  slakken, spinnen, duizendpoten, oorwormen enz. Een  nuttig  beestje dus en bovendien erg mooi om te zien. Mocht  er  een  steenuiltje  bij  u  op  het  erf zitten  dan  komen  wij graag langs en  hangen  in  overleg  met   u   een  nestkast  op. De natuurwerkgroep heeft nu  al  20 kasten  hangen  in  Balkbrug  en  Dedemsvaart, maar  er  zijn  vast  nog  wel  plaatsen  waar  nog een  steenuil zit waarvan we nog niet op de hoogte zijn. Vandaar deze  oproep.

De  geluiden  van de stenul staan  op www.steenuil.nl. Op de website www.beleefdelente.nl kunt u via de webcam in een steenuilenkast kijken.

Henri Timmer.

0523656894.