Werkgroep Landschapbeheer schenkt LO tweede bank

Donderdagavond 7 juni moet voor vermoeide wandelaars in het Reestdal een dag zijn om eeuwig dankbaar voor  te zijn. Speciaal voor hen plaatsten we namelijk een prachtige eikenhouten bank op een toplocatie in het Reestdal. De bank is betaald uit de opbrengst van verkocht open haard hout, dat met veel zweet, bloed en tranen door de kleine en grote werkgroep Landschapbeheer in het afgelopen werkseizoen is geproduceerd. Het bestuur van de nwg besluit ieder jaar een deel van dit bedrag te besteden aan een “maatschappelijk doel”. Afgelopen seizoen werd o.a een houtwal bij het Molenbos afgezet en ook het uitdunnen van  het rabattenbos bij Plan Hof (Haardennen) leverde een behoorlijk aantal m3 hout. Landschap Overijssel is erg blij met ons vrijwilligerswerk en als dank daarvoor mag de nwg de Reest de opbrengst van de verkoop van het hout stoppen in de verenigingskas. Vorig jaar schonken we een degelijk bank die we plaatsten aan de oever van het Katingermeertje. Ook deze  bank is gemaakt door Wilco Batterink. Het vakmanschap straalt er van af. Het zware maar o zo mooie eikenhout komt uit Frankrijk. En de locatie? Een van de mooiste plekjes in het Reestdal. Op Den Westerhuis, aan de rand van een oude es met winterrogge en met een prachtig uitzicht op uitgestrekte natte hooilanden. In de verte zie je boerderij De Wildenberg liggen. Hier kun je genieten van een eeuwenoud cultuurlandschap, van mooie Hollandse luchten en ruik je de natuur. Wat wil je als wandelaar nou nog meer?