Bevers in het Reestdal?

Zijn er bevers actief in het Reestdal?

Bevers aan het werk?

Bevers aan het werk?

Nee, de den wordt geringd door een mens!

Nee, de den wordt geringd door een mens!

Nee hoor, de kleine groep landschapbeheer is hier aan het werk. In het gebied dat bekend staat als De Veentjes werd in vroegere tijden turf gestoken. Daardoor zijn er vele poelen ontstaan, die door de werkgroep landschapbeheer regelmatig worden uitgebaggerd. Maar er loopt ook een sloot naar de wijk waarover heen de turf werd afgevoerd. Deze is aardig dichtgegroeid. Hoogste tijd dus om die weer vrij te maken. Eerst wordt de begroeiing aan beide zijden weggehaald. Daarna moet de sloot nog uitgebaggerd worden. Er komt nu weer licht bij het water zodat bijzondere waterplanten weer meer kans hebben.

Pas op voor natte voeten

Pas op voor natte voeten

Oeverrand vrijmaken

Oeverrand vrijmaken