Zaaitijd boekweit en haver

Landschap Overijssel zaait dit voorjaar boekweit in op de oude es van de Zuidberg. Dit akkertje ligt langs het oude kerkenpad dat van de Reestkerk naar de Reest loopt. Op een es tegenover de openbare basisschool van Oud-Avereest staat al winterrogge en hier wordt straks in een smalle strook haver ingezaaid. Vanwaar dit berichtje op deze site? Het heeft alles te maken met een  projectje oude landbouwgewassen  dat de natuurwerkgroep de Reest een aantal jaren geleden startte i.s.m. Landschap Overijssel. Doel: landbouwgewassen, die we niet zo veel meer zien onder, aandacht brengen van bezoekers van het Reestdal. De natuurwerkgroep maakte vier mooie infopaneeltjes over spelt, haver, winterrogge en boekweit. Landschap Overijssel zaaide de gewassen in vier stroken in op De Zuidberg.

Dit jaar dus alleen boekweit op de Zuidberg en een strook haver langs de Meppelerweg. Winterrogge staat op meerdere plekken in het Reestdal. Als de gewassen zijn ingezaaid gaat de natuurwerkgroep drie paneeltjes plaatsen. Het paneeltje over spelt blijft deze zomer achterwege. Misschien zien we dit gewas volgend jaar weer.