De infopaneeltjes staan er weer

De natuurwerkgroep plaatst in het voorjaar altijd infopaneeltjes langs akkertjes waar Landschap Overijssel landbouwgewassen heeft ingezaaid. We hebben er vier: paneeltjes met weetjes over haver, boekweit,winterrogge en spelt. Dit jaar is nergens langs een wandelroute haver of spelt ingezaaid, maar de andere twee gewassen zijn wel te bewonderen. Op veel essen staat winterrogge (wordt ingezaaid in oktober) en op de oude es van de Zuidberg (tussen Reestbruggetje en Reestkerk) is dit voorjaar boekweit ingezaaid. Hier is een paneeltjes geplaatst en bij de es tegenover de OBS van Oud-Avereest staat het paneeltje over winterrogge.

Boekweit

Op deze website gaan we de ontwikkeling van boekweit volgen. De boekweitzaadjes zijn nu ontkiemd en de plantjes zijn een paar centimeter hoog. Opvallend aan dit gewas zijn de rode stengeltjes.