Paddestoelen excursie

Er was slecht weer voorspeld, maar zoals zo vaak: het was mooi, rustig herftsweer en het zonnetje liet zich aan het eind ook nog even zien! Met 7 man olv Jan van Marle trokken we het Staphorster bos in op zoek naar paddestoelen. Die stonden er genoeg. En tot verbazing van de deelnemers: heel veel verschillende. Zelfs een paar zeldzame, zoals de sponszwam. 2 uur lang liepen we van de ene paddestoel naar de andere. Sommige werden van dichtbij bekeken met ’n spiegeltje, of geplukt om het sap te kunnen zien. Allemaal hulpmiddellen om de soort te kunnen bepalen.

De fotografen gaan op de knieën voor de mini paddestoelen

De fotografen gaan op de knieën voor de mini paddestoelen

De kastanjeboleet kleurt blauw bij aanraking

De kastanjeboleet kleurt blauw bij aanraking

Prachtig van kleur en vorm: de oranje koraalzwam

Prachtig van kleur en vorm: de oranje koraalzwam

Meer foto’s