Impressie natuurwerkdag

Ook dit jaar heeft de Natuurwerkgroep mee gedaan aan de jaarlijkse natuurwerkdag. De groep bestond uit 7 leden van de natuurwerkgroep en 5 leerlingen van het voortgezet onderwijs ivm het project maatschappelijke stage. De werklocatie was de zuidhelling van de Lemelerberg, in eigendom van het Landschap Overijssel. Ter plekke werden we ontvangen door de beheerder van het terrein Hans Dijkstra met koffie en cake. Na uitleg over de te verrichten werkzaamheden werden we, gewapend met takkenscharen en zagen, naar de werkplek geleid. Het doel was om de heide te zuiveren/schonen van opslag van de grove den. Er waren flinke bomen bij dus moest er ook flink gezaagd worden. De stagieres hebben hierin een groot aandeel gehad. Tijdens de werkzaanheden werden enkele houtsnippen, als doortrekkers uit het noorden waargenomen. Als traditie bestond de lunch uit erwtensoep en roggebrood met spek of vegetarische soep Na de lunch hebben we nog goed een half uur doorgewerkt. Bij de afsluiting om 14.00 uur bedankte Hans ons voor de inzet en gaf ons een presentje mee in de vorm van een kunststof fietszadelhoes. Het was een goede werkdag op een mooie locatie.

Foto’s van Hans Dijkstra

DSC_0119 DSC_0093 DSC_0064
DSC_0110 mentor Klaas Krol mentor Wim Smit