Fotoclub bezoekt Oostvaardersplassen

Zaterdagochtend 19 maart om ongeveer 08.00 uur stapten zo’n 7 leden van de fotoclub in de auto’s op weg naar de Oostvaardersplassen om daar van alles te bekijken en te trachten daarvan iets op de geheugenschijfjes vast te leggen. Om ongeveer kwart over negen waren wij bij het bezoekerscentrum en werd er meegenomen koffie genuttigd. Direct daarna werd een wandeling gestart waarbij al direct duidelijk werd dat het niet van een leien dakje zou gaan

Grauwsluier

Het zou niet meevallen, gezien de enorme grauwsluier die boven het gebied hing. Ook waren en diverse grote gedeelten van het gebied voor bezoekers afgesloten.  Wat eigenlijk overbleef waren een klein aantal uitzichtpunten over de waterplassen en een paar toevalstreffers  van herten die redelijk dichtbij liepen. Op de waterplassen waren  wat aalscholvers en in mindere mate wilde eenden en grauwe ganzen  waar te nemen. Jammer genoeg bleef het daarbij. Helaas waren de afstanden wel aan de grote kant waardoor leuke opnames van dichtbij bijna niet mogelijk waren. Ook de runderen, paarden en herten op de grote vlakte waren voor leuke opnames te ver weg.

Goede ervaring

Gelukkig werd er niet bij de pakken neergezeten en werden er toch foto’s gemaakt van allerhande onderwerpen. Er werd uitgekeken naar oudere bomen en struiken, bruggetjes, rietranden langs water en hier en daar kon een vogel gefotografeerd worden. Al met al toch weer een goeie ervaring om na wat teleurstellingen de draad weer op te pakken om er toch iets bruikbaars met z’n allen van te maken. Na het middageten besloot een gedeelte van de leden naar huis te gaanen een paar hebben de terugreis via binnenweggetjes gedaan waarbij onderweg o.a. krakeenden, tafeleenden, wilde eenden, kuifeenden, knobbelzwanen, grote zilverreigers,  grauwe ganzen, nijlganzen, meerkoeten en duizenden brandganzen werden gezien.  Al met al toch nog een leuke dag gehad.

Teo