Vaarexcursie reeën

Zaterdag om 18.00 vertrokken we in een stortbui vanuit Balkbrug. In de regen gaan varen? Gelukkig was het in Nieuwleusen alweer droog en in Zwartsluis was er niks aan de hand. Toen alle 20 deelnemers er waren vertrokken we voor een schitterende tocht door de Wieden/Weerribben. Het riet was de afgelopen week omhoog geschoten. Om reeën te kunnen zien, moest men gaan staan. De kans om een ree te zien was de laatste week wel hard afgenomen. Van ruim 20 naar slechts 1 de dag ervoor. Wij zagen er dus geen een. Gelukkig zien we ze in het Reestdal vaak genoeg. De tocht was er niet minder mooi om. Talloze libellen vlogen over het water. De krabbescheer bloeide, wat haast nooit gebeurt. Er werd nog een purperreiger gespot. Vele vogels lieten zich horen. Er zwommen futen en zwanen met jongen. Het was verder rustig op het water.

 

Ree gezien?

zwanen met jongen

het riet staat al hoog

bloeiend krabbescheer

lekker rustig