Reestkiekers zien het licht

Fotoclub de Reestkiekers heeft zaterdag 7 oktober een mooie dag gehad over het thema “Licht en belichting ” in het landschap. Deze keer hadden wij gastdocent Edward Boer uitgenodigd. Edward geeft fotoworkshops en heeft een eigen bedrijf. Deze heet Fototaalkennis . Edward gaf heldere uitleg over licht en belichting.  Eerst een theoriegedeelte over deze thema’s, daarna tips en trucs over licht en belichting, maar ook over foto bewerkingprogramma’s. Het was een boeiende en duidelijke uitleg over fotograferen met licht. Edward had voorbeelden van foto’s die hij zelf had gemaakt. Verder gaf hij technische uitleg waar je bij fotograferen rekening mee moet houden o.a. over vlakverdeling, compositie en diagonale lijnen.

Na deze heldere uitleg gingen de Reestkiekers het geleerde in praktijk brengen. Dit gebeurde in het Heuveltjesbos bij Balkbrug. Het weer was niet optimaal. Bewolkt en regen. Er had wat meer zon(licht) mogen zijn. Edward vertelde dat er altijd licht is en dat de zon achter de wolken ook licht doorgeeft waarmee je rekening moet houden. Er werd druk geoefend met licht en belichting. Op die manier werd de geleerde theorie in de praktijk gebracht. Gelukkig was op het moment van praktijkgedeelte droog. Wat zeer prettig was.

De familie v.d. Wetering zorgde bij de lunch voor heerlijke soep. Daarna werden van ieder drie foto’s besproken. Hierbij gaf Edward opbouwende tips rekening houdend met de geleerde theorie. Het was een activiteit waar de leden erg van hebben genoten.

José Batterink en Arie Drogt.

Meer foto’s zien ? Ga naar onze Facebookpagina.