Langeafstandswandeling

Oudemolense Diep

Op zondag 25 april was het genieten geblazen in  het prachtige beek- en esdorpen-landschap van de Drentsche Aa. Voor deze wandeling was de animo groot. Maar liefst 23 leden wilden deze route graag lopen. Vanuit het mooie Drentse dorp Gasteren werd Knapzakroute K1 gelopen. Deze route maakt deel uit van een nieuwe reeks knapzakroutes in Drenthe. De route werd door alle deelnemers als bijzonder mooi en verrassend ervaren. De bijna 18 kilometer waren zo veelzijdig en er was onderweg zo veel te zien, dat de wandeluren voorbij vlogen! Hoogtepunten waren natuurbriljanten als De Heest, het beekdal van Anloer Diepje, dekijkje bij de beek hooilanden langs het Oudemolense diep en de koffie en appelgebak op het terras van pannenkoekenboerderij Brinkzicht in Gasteren. Zo rond de klok van 15.00 u. reed iedereen bloeiende krentenbomeneen beetje moe, maar een heleboel voldaan weer terug naar huis.