Scholieren sluiten academie ´ werken in het landschap´af

Gedurende vijf weken zijn veertien scholieren van het Vechtdal College iedere donderdagmiddag actief geweest in het Reestdal. Onder begeleiding van vrijwilligers van onze natuurwerkgroep klusten ze voor Het Drentse Landschap. Op twee middagen werd heideopslag verwijderd bij het Spookmeertje, twee middagen waren ze bezig in de oeverzone van twee poelen op Rabbinge. De vennetjes kregen niet veel licht meer en de opslag van wilg en els werd weggehaald. De kikkers en salamanders zullen er blij mee zijn. Op de vijfde middag werd een deel van een houtsingel bij Den Huizen afgezet. Op donderdag 8 november 2018 kregen de eerste- en tweedejaarsleerlingen van ons een certificaat. In De Wheem werd het project in een gezellige sfeer afgesloten.