Korte wandeling Holtingerveld

Zondag 25 november 2018

Er werd af en toe gevraagd om een korte wandeling, maar het bestuur zag het niet zitten. Bang dat er te weinig belangstelling zou zijn. Op 25 november werd toch een poging gewaagd. En ja, er was ruim belangstelling. Van de 18 aanmeldingen bleven er 12 over. De locatie was Holtingerveld bij Havelte. Om 9.00 werd er bij het theehuis gestart. De dag was grijs, maar niet te koud en het bleef droog. De (blauwe) route was ruim 6 km en ging eerst langs 2 hunebedden en voerde daarna via bos, hei en stuifzand langs wat oorlogsoverblijfselen terug naar het theehuis. Iedereen genoot van de mooie uitzichten. Onderweg kwam de schaapskudde nog langs. Dik opeen gepakt liepen de schapen over het pad, in het gareel gehouden door de schaapshonden. Tegen 10.45 terug bij het theehuis voor een kopje koffie. Het gebied was niet erg bekend bij de (ervaren) wandelaars. Maar iedereen was enthousiast. Ook over de lengte van de wandeling. Voor herhaling vatbaar! (NB Een paar foto’s waren een paar weken eerder al gemaakt. Toen was het nog zonnig.)

schaapskudde komt langs

holtingerveld

weidse uitzichten

stuifzand

paddestoelen