Reestkiekers wagen zich aan portretfotografie

Fotoclub de Reestkiekers hebben op 2 maart 2019  weer een workshop gehad . Edward Boer van Fototaalkennis heeft deze workshop gegeven. Er waren negen leden van de fotoclub die hier aan deel namen. Eerst werd de theorie gedeelte gedaan. Uitleg wat is portret en wat heb  jij nodig. Bij portretfotografie zet je iemands leven heel even stil. Dit wil jij zo voordelig mogelijk doen voor diegene die jij portretteert. Lens en instelling van camera. Dus de techniek is belangrijk. Je andere accessoires  zoals, softbox en lampen en achter schermen zijn belangrijk. Dank aan Willem, deze had alles in huis .

Model 

Een model is ook wel belangrijk. Met deze maak jij duidelijke afspraken. Wat wil jij als fotograaf, wat wordt verwacht. Maar wat verwacht jij van het model ?  Ook jouw omgang en sturing naar het model is belangrijk. Door goed uitleg te geven wat jij verwacht en gaat doen kan de fotoshoot ook veel soepeler verlopen en ontspannener gaan. Dan kan het karakter van de model ook beter belicht worden en te zien zijn in de foto. Edward legde de theorie duidelijk uit.Naar deze theorie kwam de praktijk Ja, hoe was het ook al weer. Maar eenmaal aan het oefenen werd iedereen enthousiaster. Leden van de fotoclub waren zelf model in deze workshop. Eén schaap over de dam………….was hier wel van toepassing. Aan het eind van deze workshop werden de leukste en grappigste portretfoto’s gemaakt. Ieder ging tevreden en weer met een ervaring rijker naar huis. Nu thuis maar alle familieleden op foto zetten.

Jose Batterink