De groene opkikker voor Thom en Klaas

Ieder jaar organiseren we voor onze actieve vrijwilligers een gezellige avond met een hapje en een drankje.  Zo ook op donderdagavond 28 februari 2019, dit keer in restaurant Schnitzel en More in Dedemsvaart. Sinds vorig jaar wordt op deze avond iemand in het zonnetje gezet. Hij/zij krijgt dan een toespraak , een groene ´opkikker´ en nog een andere attentie. We doen dat omdat we blij zijn met het vele werk gedaan door al die bijna veertig leden van de werkgroepen landschapsbeheer, vogelwerkgroep en de werkgroep van de fotoclub.  Zij laten het hart van onze vereniging kloppen.  Immers, een organisatie zonder actieve leden is zo goed als klinisch dood.

Gedreven en ervaren

De kleine werkgroep landschapsbeheer werkt vol enthousiasme en met erg veelplezier op dinsdag- en woensdagmorgen. Ze zijn niet allemaal de jongste meer, maar leeftijd speelt in dit groepje van rond de acht personen geen grote rol.  Met veel passie werken ze onder leiding van coördinator Chris Bisseling op de mooiste plekken in het Reestdal en klussen zowel voor Landschap Overijssel als Het Drentse Landschap. Thom  en Klaas doen al jaren mee. Deze 70-plussers, misschien kunnen we beter spreken van 80- minners,  zijn ervaren mannen in landschapsonderhoud.  Er is op dit terrein nauwelijks iets te bedenken, dat ze niet gedaan hebben. Wilgen knotten, sloten uitbaggeren,  hakhout afzetten,  bosranden opsnoeien,  opslag uit de heide verwijderen,  boompjes planten,  het is maar een kleine greep uit hun werkzaamheden.  De hoogste tijd om deze twee gedreven mannen eens goed de credits te geven die ze verdienen.

Fotoabum

Na een toespraakje van Chris ontvingen beide mannen naast een hartelijk applaus de groene opkikker en een prachtig door Mieke samengesteld fotoalbum. Daar waren de beide heren zichtbaar erg blij mee. Thom en Klaas, we wensen jullie nog veel gezondheid toe en hopen dat je nog lang in dat prachtige oude cultuurlandschap blijft klussen.  Respect !!