Foto ochtend in de Veugderijkerwaard

Op zaterdag 29 juni 2019 met 7 leden van De Reestkiekers naar de Vreugderijkerwaard gereden om dit mooie natuurgebied naast Zwolle te bekijken en om leuke foto’s te maken.  Het was mooi weer, iets teveel zon, maar in ieder geval lekker droog. De auto’s geparkeerd op een parkeerplaats op loopafstand van de Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20 te Zwolle. De Vreugdehoeve is een biologische schapenmelkerij en het restaurant is bijna het gehele jaar open. (Bijzonderheden op hun website.) Naast de

Putter. Foto Jan Tempelman

parkeerplaats ligt een pad naar de dijk. Van daaruit heb je een prachtig overzicht over een groot deel van het terrein. Je kunt er fietsend en lopend het terrein gedeeltelijk in. Ook zijn er mogelijkheden om met een terreinmedewerker op excursie te gaan. Info bij Natuurmonumenten.

Koeien zoeken verkoeling in de IJssel .Foto Teo Schmidt

Voor ons als fotografen lag een mooi gebied voor ons met een scala aan fotografeer onderwerpen. Veel in bloei staande vegetatie, heel veel kleinere insecten, vlinders, vogels en uiteraard mooie vergezichten. Een nieuwe watergeul met een mooie brug er over, die veel watervogels aantrekt. Veel struikgewas met daartussen hoge en lage beplanting.

Teo

Op verzoek van Teo een foto van een bever. Op zoek naar wat anders kwamen de Reestkiekers oog in oog met een bever. Willem lukte het op hem op de foto te krijgen.

Een BEVER!