WOW een RODE WOUW

Ergens in onze mooie Reestdal… Er druppelde al een tijdje berichten binnen van mensen die een rode wouw in het Reestdal hadden gezien.

vliegende rode wouw

Moesten wij daar geen aandacht aan schenken? Is toch bijzonder. Ja en nee. Echt zeldzaam is hij niet. Hij wordt best vaak in Nederland gezien. Maar een broedgeval… Ja dat is andere koek. Vogelbescherming was er dus als de kippen bij om de jongen te ringen. En omdat een broedgeval wel heel bijzonder en zeldzaam is, werd de lokatie geheim gehouden. We willen ook geen horde fotografen die het nest komt verstoren!

rode wouw op nest

Ondertussen zijn de jongen groot geworden en is het nest verlaten. Omhoog kijken, misschien ze je ze nog. Binnenkort vertrekken ze weer naar hun overwinteringsplekken in Zuid Europa en Noord Afrika. En volgend jaar? Wie weet, komen ze terug. Kan zo maar gebeuren.