Vogelcursus nu online

Een jaar geleden, om precies te zijn op woensdagavond 26 februari 2020 begonnen we met 16 cursisten aan een vogelcursus van vier theorieavonden en drie excursies. De eerste avond was erg leuk en we maakten afspraken voor het vervolg.  De tweede avond stond gepland op 18 maart 2020. Maar ja………..toen kwam Covid 19 langs en die leek niet van plan om snel te verdwijnen.  Op 15 maart 2020 kwam vanuit de overheid de mededeling dat de scholen dicht gingen.  Nederland ging in de intelligente lockdown.  Alles wat we als natuurwerkgroep nog op de rol hadden staan, ging er uit: een dialezing, wandelingen, excursies, landschapsbeheer en dus ook de vogelcursus die nog maar net was opgestart. Daar baalden we natuurlijk wel van, maar we snapten ook wel dat de situatie ernstig was. Maar net als met een gewone griep, zou dit virus wel weer uitdoven. Nee dus. Zo ging er bijna een jaar voorbij.

Afgelopen maand begon het weer wat te kriebelen, van mooi voorjaarsweer kun je heel onrustig worden, dus zijn we na bijna een jaar radiostilte contact gaan zoeken met de cursisten.  In een mailtje vertelden we dat we de cursus gaan afmaken zodra het weer kan, maar dat we nu van plan waren om weetjes, informatie, foto’s, filmpjes, enz. online aan te bieden. De meeste info over de 32 vogels (allemaal soorten die je in voorjaar en zomer in de regio kunt zien) met het doel om alvast de eerste kennis op te doen. Hierop werd heel enthousiast gereageerd. Daar waren we blij mee. Nu krijgen de cursisten twee keer in de week vogelinfo (met veel leuke links), tips e.d. in hun mailbox.  Ervaringen en waarnemingen kunnen ook gedeeld worden.  En nu maar wachten en hopen op een normale samenleving waarin we elkaar weer zonder angst en onzekerheid kunnen ontmoeten.