Dassen met de cameraval

Het is al gelukt om in deze koude wintermaanden 2 dassen te zien op de cameraval. Op 2 verschillende plekken is die opgehangen: 1 bij een latrine en 1 bij een burcht. Tijdens de sneeuwperiode waren de wissels duidelijk herkenbaar. Latrineputjes zijn ook makkelijk te vinden. Een burcht is wat lastiger, die moet je wel weten. Ze zijn niet altijd bewoont, en soms woont er een vos. Recente graafsporen laten zien dat er wel een das woont. Dan kan je daar een camera plaatsen en wachten…. Als het nog koud is, komt die niet elke avond en hij gebruikt ook niet altijd dezelfde uitgang.

ree

Grappig waren de 2 reeën die waarschijnlijk via een wildwissel bij de burcht uitkwamen en daar een tijdje aan het foerageren waren. Eentje had de camera in de gaten en kwam even kijken.

Als het ’s nachts regent blijven de dassen liever binnen. Doen wij tenslotte toch ook. De volgende nacht komen ze wel weer. Dit keer had de das wel de camera in de gaten. Maar hoe die dat merkt? Hij ziet weinig. Vertrouwt meer op zijn reuk.

Filmpje das ontdekt camera

Filmpje van de das bij een latrine

Filmpje bij de dassenburcht

Filmpje van de reeën