En mooie klus op een prachtige wintermorgen

 

Soms zit alles mee. Zoals op deze zaterdagmorgen 22 februari 2022 . De ochtend begint met een berijpt landschap, de lucht is strakblauw, Het Krok ligt er prachtig bij, twaalf vrijwilligers die er veel zin in hebben, goed gereedschap, wat wil je dan nog meer ? Langs de oprijlaan staan zes wilgen die al drie jaar niet van hun knot zijn verlost. Dat is een hele klus, want wilgentenen kunnen al behoorlijk dik zijn.  Je merkt dat pas echt als zo’n tak uit de boom valt. Complete bomen zijn het ! Het kost gauw een paar uur knippen en zagen voordat zo’n knot zich gewonnen geeft. Verder in het terrein worden nog wat andere groepjes bomen  geknot. Aan het eind van de mooie morgen liggen grote bulten wilgentenen langs de laan en in het hooiland. Het is zonde om daar niets mee te doen. De mogelijkheden zijn namelijk erg divers: je kunt er een omheining van maken, een wilgenhut voor kinderen , bonenstokken en natuurlijk kun je ze prima stekken.  In voorgaande jaren waren er liefhebbers voor.  Dit jaar niet.  Jammer, gemist kans. De grootste knotklus wacht volgende winter. Dan zijn zo’n 30 knotwilgen aan de beurt.