Winterse zwerftocht door het mooie Twente

Zondagmorgen 20 november 2022 :  om 08.00 u. vertrekken we uit Dedemsvaart en drie kwartier later staan we op de parkeerplaats bij watermolen de Bels in Mander. We zijn met z’n vijftienen en we hebben er zin in. Het is koud, bijna -8  !  Het ochtendlicht echter is fantastisch en zorgt voor een kleurrijk landschap.  Natuurwerkgroep de Reest organiseert regelmatig korte en langere wandelingen. Altijd door de mooiste gebieden in de regio.  Jan Hopster is een ervaren wandelaar en heeft voor deze dag een prachtige route uitgestippeld.  Een tocht van ongeveer 16 km door het kleinschalige Twentse  coulisselandschap in de omgeving van Vasse met akkertjes, hooilandjes, bossen, beukenlanen, grafheuvels, oude boerderijen, heidevelden en nog meer.  Over afwisseling gesproken. Erg mooi is de dal van de Mosbeek. We passeren brongebieden met kleine beginnende stroompjes en later in de route zien we de Mosbeek zelf in volle glorie.  Wat moet het hier in het voorjaar mooi zijn.  Op de Paardenslenkte, een immens groot heidegebied op de grens met Duitsland even tijd voor een tussenstop. De koffie en de broodjes gaan er goed in.  Het Springendal, met de Indrukwekkende bronvijvers waar het kwelwater zorgt voor de aanvoer van water voor o.a. de Mosbeek.  Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel. Na een kleine vijf uur wandelen sluiten we deze mooie dag af in het restaurant van watermolen de Bels. Bedankt Jan !

Voor foto impressie klik hier.