Fotowerkgroep De Reestkiekers: activiteiten in 2022

Onze fotowerkgroep “De Reestkiekers” telt 12 leden.  Na twee stille Corona- jaren draait de groep weer voluit. Hieronder een verslag van Teo Schmidt over de activiteiten in het afgelopen jaar.

Omstreeks maart 2022 waren wij al een poosje op de achtergrond bezig ( i.v.m. de coronaperikelen) met het opstarten van de natuurwerkgroep en dus ook met fotoclub De Reestkiekers. Dat resulteerde uiteindelijk in een eerste bijeenkomst op 14 april. Onderling was er besloten dat elk lid 2 foto’s in kon sturen met een vrije keuze. Datresulteerde in een gezellige avond waarbij veel tijd werd besteed om bij te praten. De elf leden komen één keer in de maand bij elkaar waarbij de ingezonden foto’s van een vooraf bepaald onderwerp onderling besproken worden. Ook wordt er dan aandacht besteed aan technische informatie waarvan weer gebruik gemaakt kan worden bij een volgend onderwerp. Deze info wordt door een paar leden zelf georganiseerd. Er wordt zoveel mogelijk in de natuur gefotografeerd doch de leden zijn ook vrij om bij veel onderwerpen een eigen interpretatie toe te passen.

Activiteiten in het jaar 2022

Bokeh

In mei stond het onderwerp “BOKEH” op het programma. Dat wordt dan door de fotograaf op een bepaalde manier vastgelegd zodat er ook veel onscherpte op een rustige achtergrond ontstaat op de foto, maar dat het onderwerp duidelijk er uitspringt.

 

 

 

 

Duursche Waarden

In juni zijn een aantal leden naar de Duursche Waarden gegaan om daar één en ander op de geheugenkaart vast te leggen. Mooie afwisselende omgeving waar je ook een paar leuke wandelingen kunt maken.

 

 

 

 

Insecten

In juli zijn de leden bezig geweest met het fotograferen van insecten

 

 

 

 

Creativiteit

In augustus met het fotograferen op een creatieve manier. Deze manier laat je op een andere manier kijken naar bepaalde situaties. Of je zet bepaalde situaties in scene die eigenlijk niet kunnen.

 

 

 

Landgoed Den Berg

Eind augustus zijn een aantal leden naar Havezate Den Berg bij Dalfsen aan de wandel geweest en hebben ook daar weer op verschillende manieren hun indrukken vastgelegd. Een leuke omgeving met gebouwen, oudere paden, waterpartijen en vergezichten.

 

 

 

 

Herfst

In september zijn een aantal herfst-taferelen op verschillende wijze vastgelegd. Doordat veel fotografen een eigen inzicht of manier van bekijken hebben, krijg je bijna altijd een heel gevarieerd aantal foto’s.

Avondfotografie in Kampen

Op 27 oktober omstreeks 18.30 uur met  zeven fotografen van de Reestkiekers naar Kampen om daar het oude gedeelte op de geheugenkaarten vast te leggen. Het was mooi droog weer met weinig wind zodat de camera’s behoorlijk stabiel op de statieven bleven staan. Want de statieven hadden wij nodig, omdat er behoorlijk langer sluitertijden gehanteerd moesten worden door het weinige licht dat er was. Er werden verschillende opnames gemaakt, o.a. de verlichte brug, verschillende oude stadspoorten en andere gebouwen. Ook werden opnames gemaakt van voorbijrijdend verkeer met verlichting. Dan hield je daar wel de rode en witte strepen van die verlichting op de foto van over terwijl de auto zelf niet zichtbaar was. Voorbij rijdende fietsers lieten dezelfde soorten strepen achter op de foto doch waren zelf niet zichtbaar. Een leuke bijkomstigheid was ook de verkeerslichten op kruisingen. Dan kreeg je door die langere sluitertijd rood, oranje en groen in één beeld.

Belangstelling of meer weten over het werk van deze fotoclub ?  Stuur een mailtje naar nwgdereest@gmail.com .  Je hoort dan meer van ons.

Namens de fotoclub,

Teo Schmidt