Mooi projectje Wildenberg afgerond

Met drie groepen vrijwilligers op het gebied van landschapsbeheer zijn we in het Reestdal  actief. De werkgroep Rabbingerveld werkt op donderdagmiddag in de reservaten van het Drentse Landschap.

Wilgenmoerasje krijgt weer meer licht

Half september 2022 wordt begonnen met een bijzonder project op De Wildenberg. Het zandpad dat van de boerderij naar de heide loopt ( veel wandelaars kennen dit wat verscholen pad) , is bijna dichtgegroeid met Amerikaanse Vogelkers. Het pad wordt flink opgesnoeid. Tussen het pad en de heide ligt een singel van krent, berk, lijsterbes, hulst, vuilboom e.d. Deze rand wordt voor een groot deel afgezet. Hulst en krent mogen blijven staan. Takkenrillen worden neergelegd. Zullen veel vogels blij mee zijn. Een prachtig uitzicht op de heide van De Wildenberg word zo gecreëerd. De rand mag weer uitlopen.

 

Moerasje

Aan de westzijde van het pad ligt een klein moerasje met veel wilgenopslag. Het natte terreintje is nauwelijks te zien. Hier worden de randen vrijgemaakt, zodat deze natte plek meer ruimte en licht krijgt.  Verder worden zichtplekken op de Reestdal hooilanden gemaakt. Komend vanaf de heide kijk je dan prachtig het lager gelegen beekdal in. Voor de wandelaar valt op deze locatie meer te genieten. Ook belangrijk.

Komend vanaf de heide nu met mooi uitzicht op de hooilanden.