Een mooie tocht door het Reggedal

De belangstelling is groot voor deze tocht en dat is ook logisch. Een zwerftocht over de Besthmenerberg, langs de Steile Oever en genieten van de meanderende en sterk stromende Regge en terug over landgoed Het Laar, kan het nog afwisselender ? Op zondagmorgen 25 februari 2024 starten 20 wandelaars en twee aangelijnde honden bij het station van Ommen voor een 12 kilometer lange wandeling door een prachtig stukje Overijssel. Onder leiding van Wilco Batterink lopen we uit het boekje “Wandelen langs de Regge” de route “Tussen Ommen en Giethmen” De Regge staat min of meer centraal in de wandeling, al zit er wel een behoorlijke kink in de kabel. Door het nog steeds hoge water kunnen we bij Landgoed Het Laar niet langs de oever van de rivier. Dat is jammer, maar geen ramp. Onderweg is er genoeg te zien.

De Regge in voorjaarslicht. foto José Batterink

Het weer is goed, we zien zelfs zo nu en dan een stukje blauwe lucht, een unicum voor deze periode ! De stemming is prima, iedereen geniet en na afloop sluit de groep de mooie morgen af met welverdiende koffie en appelgebak in het sfeervolle stationsrestaurant “Spoor 7”. Bedankt Wilco voor de mooie wandeling !