Klaar met knotten

Het is zacht voor de tijd van het jaar. Het zonnetje schijnt, er is weinig wind. Ideaal knotweer ! Nog een stuk of vijftien staan er die nog niet geknipt en geschoren zijn. In januari was de zaterdagwerkgroep begonnen met de best pittige klus, daar op Het Krok. Een aantal knotwilgen die drie jaar geleden voor het laats waren geknot levert  heel wat bloed zweet en tranen op. Nou ja, zweet. Ook al zijn we op alles goed voorbereid, de EHBO-doos hebben we vanmorgen niet nodig. Wilgen knotten scoort altijd goed in de groep, op deze morgen zijn we met z’n zestienen !

Iedereen heeft er weer plezier in. De sfeer is gemoedelijk, je werkt in je eigen tempo. Er wordt weer veel gezaagd, geknipt, gesleept en gepraat. Rond kwart voor elf beginnen de meeste harde werkers uit te zien naar de komst van José. Dan is het tijd voor de soep. En die gaat er altijd lekker in. Op deze morgen zijn we iets eerder  klaar. In het hooiland ligt een enorme bult dikke en dunnere wilgentenen. Ook naast de oprijlaan grote bulten tenen. Genoeg voor het aanleggen van een enorm wilgenbos ! Twee keer een oproep op onze Facebookpagina om gratis wilgentenen op te halen, omdat je daar zoveel leuke dingen mee kunt doen Het haalt weinig uit.  Vrijwel geen belangstelling. Jammer. Gemiste kans.