Nieuwjaarswinterwandeling 2010

Zondag 3 januari 2010 was een memorabele dag. Tenminste, wat de weersomstandigheden betreft. In de nacht van zaterdag op zondag viel er een behoorlijke laag sneeuw en die veranderde het Reestdal in een sprookje! Alle omstandigheden voor een prachtige  nieuwjaarswinterwandeling kwamen bij elkaar. Een landschap gehuld in een wollige witte deken, regelmatig het zonnetje erbij, volledig windstilte, wat wil een mens nog meer? Toch was er nog een factor, die niet helemaal optimaal aanwezig was. De berijdbaarheid van de wegen. Het was hier en daar behoorlijk lastig om met de auto bij De Wheem te komen en dat heeft waarschijnlijk veel wandelaars weerhouden om naar Oud-Avereest re rijden. Om 09.30 staan de eerste langeafstandswandelaars meestal al te trappelen om een routebeschrijving in ontvangst te nemen. Nu was er rond dat tijdstip nog niemand! Dat zei al genoeg. Gelukkig trotseerden uiteindelijk nog zo’n 53 wandelaars de winterse ongemakken om de 19 km lange route te ontdekken. En later op de dag, toen de wegen wat beter werden, mochten we nog 150 deelnemers voor de korte route welkom heten. We zagen veel vrolijke en tevreden gezichten. Van de beide routes werd volop genoten en we hoorden veel positieve reacties. Met zo’n 200 deelnemers mochten we niet ontevreden zijn!

Voor de foto-impressie klik hier.