Meer licht voor het Katingermeertje 2

de oevers zijn weer vrijOp zaterdag 9 januari waren de voorspellingen weer alarmerend. Sneeuwjachten en een gevoelstemperatuur van -15 zou het werken buiten onmogelijk maken. Voor de zoveelste keer deze winter werden er weer extreme weeromstandigheden voorspeld en voor de zoveelste keer viel het allemaal wel mee. Rond de klok van 09.00   kwart voor elf-pauze was het droog en de koude wind kwam niet verder dan windkracht 4. Tien vrijwilligers meldden zich voor de klus van deze morgen: het vrijmaken van de oevers van het Katingermeertje. Landschap Overijssel had de grote bomen omgezaagd en hiervan moest het hout worden opgeruimd. De takken werden op “rillen” in het bos gelegd. Deze stapels leveren straks prachtige broedgelegenheid voor zangvogels op. De grote stukken boomstam werden op stapels gelegd voor de klanten van brandhout. Echt koud had niemand het en de lekkere snert (met dank aan Hennie Krol) ging er weer goed in.  Aan het eind van de morgen konden we tevreden terugzien op twee geslaagde klussen rond het Katingermeertje.

snert geeft weer energie