Feestavond werkgroep landschapbeheer

Op woensdagavond 17 februari 2010 was het precies tien jaar geleden dat op dezelfde locatie, in de sfeervolle gelagkamer van De Wheem, de werkgroep landschapbeheer werd opgericht. Tien jaar werken in het landschap. Tien jaar klussen op de mooiste plekjes in het Reestdal: houtsingels afzetten, bosjes aanplanten,wilgen snoeien, heide schonen, veenputten uitbaggeren, heide plaggen, vogelkers verwijderen enz. enz. En altijd met veel inzet en nog meer enthousiasme. Nog steeds, want de werkgroep bruist van leven! De kleine groep wordt steeds groter en de grote groep mag zich ook verheugen op een groeiende belangstelling. Genoeg redenen om op deze avond eens gezellig terug te kijken op tien prachtige jaren landschapbeheer in het Reestdal.

In een gezellig volle gelagkamer werd de avond geopend door voorzitter Jan Dijkema. Daarna vertelde Hans Dijkstra over de laatste ontwikkelingen in het Reestdal. Landschap Overijssel werd officieel vertegenwoordigd door Karin de Clou. Ze zette zeer terecht coördinator Klaas Krol in het zonnetje en overhandigde Klaas een knapzak, die een leuk cadeau symboliseerde. Van het Landschap krijgt de werkgroep op de tweede zaterdag van mei op De Lemelerberg een excursie en een pannenkoekenmaaltijd aangeboden. We verheugen ons er nu al op! Thom Snijder zong namens de kleine groep een prachtig lied. Natuurlijk kregen Henny en Klaas ook van het bestuur van de natuurwerkgroep de aandacht die ze verdienen. Klaas als gedreven coördinator en Henny als de maakster van de traditionele en heerlijke soep. Jan Dijkema gaf in een diapresentatie een overzicht van meer dan tien jaar landschapbeheer. Alle leden van de werkgroep kregen een prachtig fotoalbum aangeboden, met daarin een chronologisch overzicht van tien jaar werken in het landschap. Daarna bleef het in De Wheem nog erg lang gezellig………..