Fotoclub De Reestkiekers trots op expositie Structuren

” Een foto met een prachtige sfeer ” .”Ik ben helemaal weg van deze foto” . “Zo goed gezien !”   Nadat Janny Spijkerman hem heeft verwelkomd krijgt beeldend kunstenaar Han van Hagen op deze zaterdagmiddag de eer ( zo voelt hij dat ook) om de expositie “Structuren” te openen.. In een ongedwongen sfeertje in de grote zaal van Het Trefpunt in Balkbrug luisteren de Reestkiekers en andere belangstellenden naar het enthousiaste verhaal dat Han bij een aantal foto’s houdt.  Van Hagen is geen fotograaf, maar een etser.  Fotograferen is hem niet vreemd: “Als kind wilde ik al graag foto’s maken. Ik begon met een Agfa Click en ik fotografeer nog steeds met veel plezier”.  Verrast en verbaasd over de getoonde foto’s laat Han het oog van de kunstenaar over de enorme variatie aan structuurfoto’s gaan.  Ook hier zie je weer het leuke van fotografie. Geef een groep mensen een opdracht om structuren te fotograferen en je weet niet wat je ziet.  Iedere fotograaf heeft zijn eigen voorkeur, niets is zo subjectief als het maken van een foto. En… structuren zijn overal. Als je maar goed kijkt.  In de natuur, in het landschap, in de stad.  Ja, zelfs een vreselijk lelijk ding als een hoogspanningsmast wordt een fotografisch kunstwerk als je de structuren in het bouwwerk goed weet vast te leggen. Tien Reestkiekers gingen de uitdaging van het thema “Structuren” aan.  De foto’s hangen tot april in Het Trefpunt in Balkbrug.

 

In de media kreeg deze expositie al veel aandacht:

-Foto-expositie De Reestkiekers geopend

Dedemsvaart in beeld