Fotoclub De Reestkiekers krijgen workshop op urban-locatie

Op zaterdag 22 september stond voor De Reestkiekers een workshop Urban fotografie op het programma.  De workshop werd gegeven door Edward Boer. Edward heeft een eigen bedrijf met de naam “Fototaalkennis”.  Eerst kregen de cursisten een  duidelijk theoriegedeelte over dit thema. Wat is Urba -exploring, afgekort urbex of UE.  Het is het bezoeken, fotograferen  en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Daarna volgden tips en trucs over licht en belichting en verdere instellingen van camera. Maar ook compositie en diagonale lijnen waar je op moet letten. Verder maakte Edward ons attent op de volgende regel: Hoewel er geen verenigingen met statuten en regels voor urban explorers bestaan, houden de meesten zich aan de gedragslijn: “Laat slechts voetstappen achter, neem slechts foto’s mee” 

Na de lunch kwam de praktijk. Die was interessant en leerzaam. De locatie was een oude fabriek waar de natuur ook zijn intrede heeft gedaan. Bomen en struiken stonden  in de verlaten en vervallen hallen. Maar ook paddenstoelen deden het hier.  Dus urban en natuur gaan wel samen. Alles bij elkaar was het weer een zeer leuke en geslaagde workshop voor de fotoclub de Reestkiekers.

José Batterink