Van de webmaster

Update Website

Ingezonden op 10 augustus, 2018 om 2:32 pm

In verband met drukte is er de afgelopen weinig tijd aan de Website besteed. Vaak worden actuele zaken ook wel gemeld via Facebook.

Inmiddels is het Logboek en de Prijslijst van de molen bijgewerkt. De historie zal binnenkort ook geactualiseerd worden.

Verder is het 8 september weer Overijsselse Molendag / Monumentendag. De molen zal dan ook geopend zijn van 9.30 – 16.00. De activiteiten zullen dit jaar voornamelijk plaatsvinden bij de Historische Vereniging Avereest te Dedemsvaart. Meer info hierover volgt nog.

Algemeen

Ingezonden op 1 januari, 2013 om 12:00 am

Namens iedereen van Molen De Star wensen we een ieder een gelukkig en gezond 2013 toe. Op de valreep van 2012 is er nog een dieselmotor gekocht als vervolg op Project Maalstoel, welke op vrijdag 28 december is gebracht en onderin de molen is neergezet. Dit had nogal wat voeten in aarden, omdat de vrachtwagen de draai naar de molen niet kon maken en zich bijna vastreed. Met een shovel van Loonbedrijf Tuin hebben we de motor binnen kunnen zetten. Het is een ruwoliemotor van het type Ruston uit 1936 (28 pk).

Onderstaand een aantal foto’s:

DSC02171

Noodgedwongen eerst alles afgeladen, met hier het vliegwiel

DSC02169

Passen en meten om de motor binnen te krijgen

DSC02184

Binnenzetten van de krukas

DSC02185

De motor op zijn voorlopige stek onderin de molen

Op de website is de afgelopen weken verschillende dingen weer bijgewerkt.

  • Het logboek voor 2012 is compleet,
  • De historie is weer bijgewerkt.
  • Een aanvullende pagina onder info over wiekstanden, zeilvoering en molenbiotoop is toegevoegd. (nog niet helemaal compleet

We hopen U weer veelvuldig te mogen begroeten op deze website en op de molen.

Update website

Ingezonden op 2 augustus, 2010 om 4:05 pm

De pagina info is de afgelopen dagen aangepast. Hierop stonden nog verwijzingen naar de pagina’s met  info die op de oude site staan. Deze informatie is voor een deel al verouderd en moest worden ge-updated. Om deze update uit te kunnen voeren moest de informatie direct aan de nieuwe site gekoppeld worden en hiervoor zijn wat bewerkingen uitgevoerd. Het resultaat is dat de info nu direct verbonden is met nieuwe site en dat de informatie up to date is. Daarnaast zal de info op de pagina in de toekomst nog uitgebreid gaan worden.

Website vernieuwd

Ingezonden op 6 december, 2009 om 7:14 pm

De website van Molen de Star is vernieuwd.pic127

De oude website is al weer enkele jaren oud dus hoog tijd voor een ‘update’.
Tevens kreeg ik klachten binnen van virusscanners die melden dat de oude site een virus zou bevatten.
Dit is zeer zeker niet het geval. In de website zijn technieken gebruikt die destijds gebruikelijk waren maar nu bij sommige virusscanners problemen veroorzaken.

Derhalve de vernieuwde website.
Met deze nieuwe site hopen wij u nog beter op de hoogte te houden van de actuele zaken rondom molen de Star.

Top