Amandelkoekjes

Italiaanse Amandelkoekjes

Ingredienten:

125 gram Witte suiker

150 gram Zelfrijzend bakmeel

1 Ei

100 gram Amandelen (liefst met vlies)

Maak van de eerste 3 ingredienten een vast (vrij droog) deeg.

Daarna de amandelen erdoor mengen, dit gaat het beste met de hand in een beslagkom.

Verdeel deze massa in 4 portie’s en rol het uit tot pillen van ongeveer 3 cm dik (zeker niet dunner) en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Bestrijk deze pillen met eistrijksel en plaats de plaat nu in een voorverwarmde oven van 160 a 170 graden. Afbakken in 20 minuten.

Na het bakken DIRECT reepjes snijden van 1,5 a 2 cm en leg ze enigszins los van elkaar op dezelfde bakplaat.

Laat ze dan nog 15 minuten nadrogen in de oven op 130 graden.

Na afkoelen kunt u de koekjes voor langere tijd bewaren in een dichte trommel, maar direct opeten is het lekkerst.      

Tip: Dopen in de koffie of amandellikeur.

Veel succes,                                                                                                                                                                                                 

Albert Voorhorst

Top